ME-TIME juli week 1

 
Hi allemaal,

Vandaag het eerste deel van alweer de 7e ME-TIME. 

Wat is ME-TIME?
Eigenlijk wat het woord het zegt, tijd voor je zelf! 
We nemen dat veel te weinig, daarom hebben we wij (Gerrie, Johanna Ans en ik) op de Facebookpagina Bianca's Scraps dit bedacht. We geven elke week huiswerk en aan het eind van de maand heb je iets leuks gemaakt. 

Ik miste een beetje mijn stempels en ecoline markers dus wilde daar iets mee doen. Ik heb bewust oudere stempels erbij gepakt, maar daarover later meer.

We gaan beginnen met de achtergronden te maken. Zoek je ecoline stiften, waterverf of inkt erbij, of misschien heb je nog iets anders waar je graag mee werkt. Als je er maar mee kunt kleuren en als het mengbaar is met water. Het gaat erom dat je weer een keer iets anders gebruikt als designpapier.

Start met het snijden van je cardstock/mixed media papier of net wat je in huis hebt. 

-3 stuks Basiskaart wit 21x15cm
-3 stuks zwarte cardstock10x14.5cm en 1 stuk 6x11.5cm
-3 stuks achtergrond kaarten 9.5x14cm en 1 stuk 5.5x11cm 
(snij wat extra stukken voor de achtergrond, dan kan je de mooiste uitzoeken)

Kies 3 kleuren inkt/verf uit, onthoud voor de rest van de maand dat je deze kleuren hebt gebruikt!
Het kunnen alle kleuren zijn, neem gewoon wat je mooi vind!
Breng de inkt/verf aan op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld een glasplaat. Waterverf kan je aanbrengen met een flinke natte kwast. De inkt kan rechtstreeks op de glasplaat en met water erover sprayen. Het maakt niet uit hoe je de inkt /verf verdeeld. Probeer gewoon wat uit.


Duw dan je achtergrond erin, niet gaan schuiven. Deppen is beter. Doe dit met de kleine en de 2 grote achtergrond kaarten, de 3e nog even niet! Maak steeds de ondergrond schoon en begin opnieuw.


De 3e gaan we in het midden afplakken met afplaktape of washi tape. Plak de tape 3cm van boven en onder.


Herhaal dan de bovenste stappen, dus deppen in de inkt of verf.


Haal de tape eraf en je hebt dit effect:


Je bent klaar als je tevreden bent. Maar je mag er net zoveel maken als je zelf wilt, volgende week gaan we verder en heb je 3 achtergrond kaarten 9.5x14cm en 1 van 5.5x11cm nodig. Je ziet dat door het vocht de kaarten wat krom trekken, dit is ook afhankelijk van je karton... maar leg ze een week onder of tussen wat zware boeken en dan gaan we volgende week verder!


Bedankt alvast voor het meedoen, plaats je achtergrondjes in het daarvoor aangemaakte album op onze Facebook pagina, zodat we elkaar kunnen inspireren!

Liefs Bianca



Reacties

Populaire posts